• Атестація вчителів
  • НУШ
  • Освітянські спільноти
  • Наші контакти і вакансії
  •  💢💢💢💢💢💢

    Сьогодні, 27 жовтня 2023, у Судововишнянському ліцеї імені Т.Дмитрасевича відбулися заходи, присвячені Дню української писемності та мови.
    Учні 9-11 класів та учителі ліцею приєдналися до всеукраїнського флешмобу – радіодиктанту національної єдності-2023.
    Зібравшись кабінеті рідної мови, і вчителі, й учні об’єдналися навколо рідного слова і в прямому ефірі писали радіодиктант. Цього року автором диктанту стала Катерина Калитко, поетеса і перекладачка, авторка прозових творів, лауреатка Шевченківської премії. Назва радіодиктанту «Дороги України», а прочитав його Олексій Гнатковський — актор, театральний режисер, виконавець ролі Івана Довбуша в популярному фільмі «Довбуш».
    Далі естафету підхопили учні 5-6 та 7-8 класів Судововишнянського ліцею, Довгомостиської, Бортятинської гімназій та Вовчищовицького ЗЗСО. Учні та вчителі закладів освіти Судововишнянської ТГ провели спільну онлайн-зустріч, яка стала віртуальним мостом для всіх учасників заходу.
    Учні Судововишнянського ліцею підготували коротку історію виникнення свята, а школярі Довгомостиської, Бортятинської гімназій та Вовчищовицького ЗЗСО натхненно читали поезії, присвячені рідній мові. Кожен учасник мав змогу дізнатися найцікавіші факти про українську мову. Можливо, для когось ця інформація була вже відомою, а для когось стала відкриттям.
    Після онлайн-зустрічі на учнів чекало захоплююче дійство. Для них учителі української мови та літератури підготували цікавий квест. Кожен заклад став майданчиком досліджень, випробувань та щирих емоцій.
    Зокрема, класи нашого ліцею перетворилися на станції – «Фразеологічна», «Лексична», «Загадкова», «Літературна», «Файні галицькі слівця», «Знавці української мови», «Книжковий світ». Тут на школярів чекали цікаві завдання: словесні і фразеологічні головоломки, бліц-опитування, розкидані пазли, мовознавчі загадки, пошукова бібліотечна лабораторія.
    Учасники квесту переходили від станції до станції, змінюючи один одного, з цікавістю виконували завдання, відкривали для себе по-новому світ рідного українського слова.